Chcete zlepšit svou pleť?

Pak jste tu správně! Vím, jak rychle docílit změny, po které toužíte a pomohu Vám Vaši situaci vyřešit. Vše jsem sepsala do eBooku, který Vám ZDARMA zašlu na Váš email.
Tato přírodní kosmetika již mnohokrát vyhrála na domácích i mezinárodních výstavách a ve spojení s mým know-how PROSTĚ FUNGUJE. :)

Kliknutím na OK souhlasíte s VOP včetně GDPR

Pokračovat na Charming.cz

Děkujeme na Váš email jsme zaslali slevový voucher.

Chcete se stát VIP zákazníkem a šetřit svůj čas a peníze?

Ano, chci Nyní ne >

Odebírejte novinky z eshopu Charming.cz
a získejte jednorázovou slevu na váš nákup.


Pokračovat na Charming.cz >

Jak naše pleť funguje a jak a čím ji správně čistit?

Většina přípravků dekorativní kosmetiky i každodenní nečistoty usazené v pleti během dne nejlépe odstraní čistící pleťový krém, čistící pleťová voda, čistící pleťové mléko nebo speciální pěnové mýdlo na obličej. Jak ale pleť funguje? Co se s ní při čištění děje? Právě o tom, je tento článek.

Klasické mýdlo a obyčejná voda nevyčistí pleť do hloubky a navíc zbavují kůži přirozené vlhkosti a hrubě narušují její ochranný film kvůli obsaženému chloru. Proto pro péči o pleť nejsou vhodné. Čistit pleť byste měli dvakrát denně, a sice při ranním i večerním pěstění pleti. Večerní čištění máme většinou již zažité. Chápeme, že je potřeba pleť zbavit make-upu a nečistot usazených v pleti ze znečištěného „městského“ prostředí. Ranní čištění pleti již tak zažité nemáme, přitom je stejně důležité pleti ulevit od různých výživných krémů, prachu a roztočů.

 

V této fázi je nutné přihlédnout k tomu, jaký máte typ pleti. Pokud si nejste jisti, zajděte na návštěvu do kosmetického salónu a nechte si vaši pleť diagnostikovat. Každá zkušená kosmetička by vám měla být schopná i bez diagnostického přístroje říci, jaký máte typ pleti, jak správně pečovat právě o váš typ pleti a jaké přípravky máte na vaši pleť používat. Pokud takovou kosmetičku nemáte, máte mě – naši internetovou poradnu. ;)

 

 

Čištění mastné až aknetické pleti a smíšené pleti s mastnou T-zónou

 

Obecně lze říci, že smíšenou, mastnou a problematickou pleť s akné je vhodné čistit večer odmašťujícími výrobky jakými je např. speciální mýdlo či pěna, které regulují tvorbu kožního mazu. Tyto výrobky proniknou až k mazovým žlázám, kde zastaví mazotok.Více se mastící pleť s T-zónou nebo pleť smíšenou je ale také potřeba ráno osvěžit pleťovou čistící vodou bez alkoholu.

 

Pokud je pleť opravdu hodně mastná, aknetická, je vhodné i při ranním pěstění pleti používat pěnu či mýdlo.

 

Mastnou pleť s akné nikdy nečistíme pleťovým čistícím mlékem či krémem, výsledkem by byla ještě větší produkce mazových žláz v důsledku krouživých pohybů, které stimulují mazové žlázy k jejich činnosti a pleť k většímu prokrvení. Navíc jsou založené na poněkud mastnějším základě, než pleťové čistící mýdlo či pěna. Stejně tak není vhodné na mastnější typ pleti používat výrobky obsahující alkohol. Alkohol sice desinfikuje drobné ranky na pokožce, ale současně pokožku příliš vysušuje. Stejně jako dnes již není potřeba dítě s rozbitým kolenem bolestivě trápit desinfekcí obsahující alkohol, ale stačí použít krém, který obsahuje Chlorhexidin, je možné pleť čistící přípravky s obsahem alkoholu nahradit výrobky k pleti šetrnějšími.

 

Výběr vhodného produktu pro čištění vaší pleti záleží na tom, v jakém stavu vaše pleť právě je. Pokud ji máte silně zasaženou akné, pak jistě zvolíte čistící pěnu nebo pleťové mýdlo. Jestliže máte pleť smíšenou nebo jen mastnou, pak bude záležet na tom, jakému způsobu čištění dáváte přednost. Výrobky vhodné pro masnou, problematickou, aknetickou nebo smíšenou pleť naleznete ZDE.

 

 

Čištění normální, suché, zralé a citlivé pleti

 

Pleťové čistící mléko nebo pleťový čistící krém je vhodné použít pro správné čištění normální, zralé, suché, velmi suché až dehydrované pokožky, a sice při večerním čištění pleti. Takovouto pleť je potřeba už v průběhu čištění stimulovat ke zvýšené cirkulaci krve a mazové žlázy povzbudit k větší činnosti. Tento typ pleti je potřeba nejen promašťovat, ale také důkladně hydratovat a osvěžovat a to i při jejím čištění. Proto při ranním čištění pleti používáme stejně jako u pleti mastné čistící pleťovou vodu a to výhradně bez alkoholu. Touto pleťovou čistící vodou, pleť povzbudíme a osvěžíme.

 

Jestliže máte velice suchou pokožku, bude vám zcela jistě vyhovovat ji i při ranním pěstění vyčistit také pleťovým mlékem nebo pleťovým čistícím krémem. V případě, že máte pleť normální nebo zralou, pak bude opět záležet spíše na tom, jakému způsobu čištění pleti dáváte přednost a které vám více vyhovuje.

 

Produkty vhodné pro čištění suché a zralé pleti naleznete ZDE.

Produkty vhodné pro čištění citlivé pleti naleznete ZDE.

 

 

Shrnutí k čištění pleti

 

Prvním základním krokem je tedy ČIŠTĚNÍ pleti. Čištěním se však naruší struktura pleti a ovlivní se produkce mazových žláz. Narušená struktura pleti se může projevit suchými šupinkami (v okolí nosu nebo i kdekoli jinde na obličeji), výrazným pnutím pokožky nebo červenými skvrnkami po obličeji. Podle toho, jaký přípravek na vyčištění pleti použijeme, se tvorba mazu dočasně výrazně zvýší nebo výrazně sníží. Což je ale dlouhodobě nežádoucí stav. Je tedy potřeba pleť vrátit do rovnováhy. Pokud jsme u mastné pleti pomocí pěny zamezili tvorbě mazotoku, potřebujeme ji v malé míře opět navodit. Stejně tak, pokud jsme u suché pleti tvorbu mazu výrazně podpořili, potřebujeme ji opět ustálit na zdravé míře. Je to stejné jako byste pustili nebo přiškrtili kohoutky. Pokud jsou trubky (v našem případě póry) zvyklé na malý nebo naopak velký proud, nebude jim vyhovovat „jiný“ proud a mohou se ucpat nebo nesprávně rozšířit. Je tedy potřeba trubky (v našem případě póry) přizpůsobit novému stavu a pomocí tonizační vody uzpůsobit velikost pórů tak, aby propouštěli právě takové množství, jaké potřebujeme pro zdravé fungování pleti.



Poslední zobrazené

Julia Sul Yeun Essence hydratační a bělící esence 40 ml

Kód: 58TC15

Julia Sul Yeun Essence White hydratační esence na pihy a pigmentové skvrny s bělícímm účink...
840,00 Kč 420,00 Kč
Mink Oil 24h výživný norkový krém pro suchou a citlivou pleť 70ml

Kód: 14TC12

ANJO Mink Oil 24h výživný norkový krém pro suchou a citlivou pleť proti vráskám ANJO Professi...
890,00 Kč 840,00 Kč
Peptide Snail pleťový krém se šnečím slizem a peptidy 280g

Kód: 11T91

Peptide Snail pleťový krém se šnečím slizem a peptidy ANJO Peptide Snail Cream Výživný a význam...
980,00 Kč 860,00 Kč
Marine Collagen Mineral výživný zklidňující a protivráskový krém 100ml

Kód: 1310-2

Marine Collagen Mineral výživný, hydratační, zklidňující krém proti vráskám Marine Collagen Mine...
990,00 Kč 841,00 Kč



FB box reklamní místo: