Chcete zlepšit svou pleť?

Pak jste tu správně! Vím, jak rychle docílit změny, po které toužíte a pomohu Vám Vaši situaci vyřešit. Vše jsem sepsala do eBooku, který Vám ZDARMA zašlu na Váš email.
Tato přírodní kosmetika již mnohokrát vyhrála na domácích i mezinárodních výstavách a ve spojení s mým know-how PROSTĚ FUNGUJE. :)

Kliknutím na OK souhlasíte s VOP včetně GDPR

Pokračovat na Charming.cz

Děkujeme na Váš email jsme zaslali slevový voucher.

Chcete se stát VIP zákazníkem a šetřit svůj čas a peníze?

Ano, chci Nyní ne >

Odebírejte novinky z eshopu Charming.cz
a získejte jednorázovou slevu na váš nákup.


Pokračovat na Charming.cz >

Jak efektivně zvýšit hydrataci pleti?

Hydratace pleti je jedním z nejdůležitějších kroků péče o pleť. Potřeba pleti být hydratovaná se různí podle ročního období, věku a aktuálního psychického stavu a právě na tyto výkyvy bychom měly reagovat. Stejně jako v zimě nemáme chuť na vychlazený meloun a raději preferujeme potraviny, které nás zahřívají (skořice, mandarinky atp.), stejně tak je potřeba reagovat na potřeby naší pleti.

 

Tento článek je určený spíše ženám, ale některé z metod jistě využívají i muži.

 

 

Jaké hydratační přípravky používat v zimním a jaké v letním období?

V mrazivém zimním období pleť často trpí právě nedostatkem hydratace. Kvůli mrazu přestaneme používat hydratační krémy a přejdeme na produkty vyrobené na mazovějším základě, aby nám voda nezamrzala v pleti a netvořily se na povrchu pleti šupinky nebo pokožka nepraskala. Je sice pravda, že dnes je mnoho hydratačních krémů, vyrobených tak, aby v pleti již nezamrzala, ale máme jistotu, že právě ten náš takový je? Raději tedy tomu předejdeme a zvolíme jiný způsob hydratace pleti.

 

Pleťové sérum a esence

V zimě doporučuji více, než kdy jindy používat kyselinu hyaluronovou. Tato kyselina se dostane do hlubších vrstev pokožky a působí v pleti odspodu směrem ven. Možností aplikace je více, počínaje vpichováním pod kůži přes aplikaci čisté kyseliny hyaluronové po aplikaci různých kúr obsahujících různě koncentrovanou kyselinu hyaluronovou. Já osobně preferuji bezbolestné metody, ke kterým je výborná např. esence kyseliny hyaluronové nebo ampulky vhodné pro intenzivní kúru. Rozdíl mezi kyselinou hyaluronovou, která se vpichuje pod kůži a tou, kterou nabízím v eshopu je v její koncentraci. Tyto produkty můžeme používat spolu s jinými esencemi či séry, ale stejně tak je můžeme i vynechat.

V létě můžeme pokračovat v péči o pleť také s pomocí kyseliny hyaluronové anebo ji můžeme nahradit anebo ještě lépe doplnit některou z esencí či sér, abychom lépe chránily a hydratovaly horní vrstvy pokožky. Výčet pleťových esencí a sér vhodných pro zvýšení hydratace pleti naleznete ZDE.

 

Gelový krém

Gelový krém nebo gel dokáže do pokožky vpravit více hydratačních látek, je tedy vhodné ho na zimu používat. Navíc právě gelová konzistence lépe udrží a vede v pokožce vodu a hydratační látky. Současně v pokožce nezamrzá a vyhneme se tak tvorbě červených fleků nebo narušení struktury pokožky právě kvůli zamrzlé vodě v ní. Nejlepší jsou:

a) gelové krémy obsahující vodu z alpských ledovců, protože tato voda má podle posledních výzkumů stejnou strukturu jako má voda v lidském organizmu a pokožka ji tedy dokáže lépe přijmout a vstřebat.

 b) gely, které obsahují extrakty z vysoce hydratačních přírodních ingrediencí jako je aloe vera nebo ginkgo biloba.

Právě tyto gely můžeme používat ještě před nanesením krému obzvláště večer. Pleť se díky gelu krásně zklidní, zvláční a je připravena přijmout výživu. Připomínám, že pokud si pleť vyčistíme a nepoužijeme tonizační vodu, budeme se snažit v pleti zvýšit hydrataci marně. Právě díky tonizační vodě, vyztužíme stěny pórů a vytvoříme tak jakési kanálky, které prostupují všemi vrstvami pokožky. Právě díky tonizační vodě, mohou produkty pro zvýšení hydratace pleti tak dobře zafungovat, dostanou se totiž do hlubších vrstev, než když tonizační vodu nepoužijeme.

 

Pleťová emulze

Pleťová emulze může právě v zimním období pomoci pleti lépe přijmout složky zvyšující hydrataci pleti. Pleť vyčistíme, tonizujeme a ještě před použitím výživného krému nebo gelu můžeme aplikovat hydratační emulzi, která ještě umocní účinek krému. Tento způsob pěstění však doporučuji spíše na večer.

Může se zdát, že pro naši pleť bude příliš náročné pojmout dva obdobné produkty. Pokud je pleť velmi suchá či dokonce dehydrovaná, pak jí právě tento postup může velmi pomoci.

 

Pleťová esence či pleťové sérum

Zvýšit hydrataci pleti nám může velmi pomoci také pleťová esence či sérum. Ty mohou být v podobě ampulek, které jsou určeny zejména pro intenzivní kúru, nebo ve flakoncích většinou o obsahu 50ml a ty slouží pro každodenní pěstění pleti. Pleťová esence či sérum může být zaměřené buď více na hydrataci pleti, nebo spíše na její výživu. Tyto produkty jsou koncipované tak, aby pronikaly do hlubších vrstev pokožky, než pleťové krémy a působily právě tam. Obsahují opravdu vysoké koncentrace účinných aktivních látek, které dokáží okamžitě pleť povzbudit a vzpružit a my ihned po aplikaci pozorujeme a cítíme rozdíl.

Pro rychlé zvýšení hydratace pleti nejčastěji používáme kyselinu hyaluronovou. Stejně jako u předchozích metod, je nejefektivnější způsob, nanést na pleť kyselinu hyaluronovou ihned po aplikaci tonizační vody a při večerním pěstění ji do pleti zapracovat derma-válečkem. Použití derma-válečku však není nutností. Kyselina hyaluronová pronikne do těch nejhlubších vrstev pokožky a působí zevnitř směrem ven.

 

Hydratační krémy

Pokud po aplikaci kyseliny hyaluronové použijeme pleťový hydratační krém, umožníme mu proniknout vrchními vrstvami pokožky hlouběji, kde se potkává s kyselinou hyaluronovou. V tomto okamžiku je pak pokožka dokonale hydratovaná ve všech svých vrstvách. Hydratační pleťové krémy, bychom měli používat spíše v teplých měsících. V zimních budeme preferovat spíše gelové krémy a pleťové gely.

 

Pleťové masky

Pomocí pleťových masek dokážeme pleť krásně intenzivně hydratovat a navíc s jejich pomocí můžeme působit ještě na jinou oblast své pokožky, jako jsou pigmentové skvrny, povadlá pokožka atp. Hydratační pleťová maska je výborný způsob jak v letním i zimním období pečovat o pleť.

 

Zda se rozhodneme využít všechny způsoby hydratace společně nebo nám budou blízké jen některé, záleží na našich zvyklostech a preferencích. Každý z výše uvedených způsobů dokáže efektivně zvýšit hydrataci pleti.

 

 

Tipy na okamžité vzpružení pleti:

 

1. Už jen pár kapek kyseliny hyaluronové, pleť viditelně vzpruží a povzbudí.

 

2. Esenční maska se šnečím slizem / Q10 / Vitamínem E a minerální vodou nebo přírodním botulinem okamžitě povzbudí, vypne a vyhladí vrásky a Vy budete vypadat svěží a mladší.

 

3. Vrásky a tmavé kruhy pod očima? Jednoduše se jich zbavte některou z těchto očních masek. Osobně doporučuji aplikovat přes noc hydrogelové masky od firmy DERMAL. Díky jemnému plátku hydrogelu k pleti dokonale přilnou a vydrží na místě, i když spíte. Přes noc se pokožka pod očima krásně vyhladí a účinné látky zanechají jemnou ochrannou vrstvičku. Výsledek je skvělý!

 

 

Pokud byste potřeboval/a poradit, jak do Vaší pleti dostat více vláhy a udržet ji svěží, pružnou a chráněnou jak v létě tak v zimě, ozvěte se mi. Moc ráda se Vám budu věnovat a společně vymyslíme, jaký způsob hydratace pleti Vám osobně bude nejlépe vyhovovat.

 

 

Ciťte se ve své kůži skvěle s Charming.cz!



Poslední zobrazené

Julia Sul Yeun Essence hydratační a bělící esence 40 ml

Kód: 58TC15

Julia Sul Yeun Essence White hydratační esence na pihy a pigmentové skvrny s bělícímm účink...
840,00 Kč 420,00 Kč
Mink Oil 24h výživný norkový krém pro suchou a citlivou pleť 70ml

Kód: 14TC12

ANJO Mink Oil 24h výživný norkový krém pro suchou a citlivou pleť proti vráskám ANJO Professi...
890,00 Kč 840,00 Kč
Peptide Snail pleťový krém se šnečím slizem a peptidy 280g

Kód: 11T91

Peptide Snail pleťový krém se šnečím slizem a peptidy ANJO Peptide Snail Cream Výživný a význam...
980,00 Kč 860,00 Kč
Marine Collagen Mineral výživný zklidňující a protivráskový krém 100ml

Kód: 1310-2

Marine Collagen Mineral výživný, hydratační, zklidňující krém proti vráskám Marine Collagen Mine...
990,00 Kč 841,00 Kč



FB box reklamní místo: